Deplasarea cu cele mai multe peripeții (Epilog.)

Continuare.
Vezi episodul 1, episodul 2, episodul 3, episodul 4, episodul 5, episodul 6.

Nota bene.

Ca să fiu corect, aceasta nu a fost o deplasare obișnuită. De fapt, din oricare altă deplasare am în general amintiri frumoase. Maxim câte un incident neplăcut. Deplasările anterioare în Hong Kong, nu au fost nici așa de intense, nici așa pline de evenimente.

Experiența mi se pare elocventă și aș compara-o cu viața de antreprenor. Sună fain pentru cei ce privesc din afară. E ca o aventură. Din interior însă lucrurile nu stau chiar ca o plimbare în parc. De cele mai multe ori implică emoții, adrenalină, o luptă care uneori devine oarbă și absurdă și foarte, foarte multă determinare.
De aceea cei care se apucă de antreprenoriat doar pentru bani eșuează. Dacă nu există o motivație  puternică, dacă nu îți urmezi o pasiune care să te împingă când lucrurile se complică, nu vei avea determinarea necesară de a trece peste greutățile și provocările inerente.

Proverbul meu favorit. Și refugiul.

Caracterele adevărate se formează, șlefuiesc și probează doar în vicisitudine.

– asta a spus-o ceva înțelept de pe vremea romanilor.

 În puf cresc doar acarienii.

– asta e adăugarea mea.

Așa mă consolez eu când lucrurile nu îmi merg bine. Cu proverbul de mai sus. Cu ideea că mă formez. Că mă șlefuiesc. Că mă fac mai deștept. Că orice cădere e doar un alt prilej de a mă ridica și de a merge mai departe. În fine, știți voi, toată panoplia de mesaje motivante de pe “feisbuc“, nu mai are nici un sens să le enumăr și eu.

Și până la urmă de ce nu? Ai altceva mai bun de făcut? Treci la treabă și luptă pentru ceea ce îți dorești. Întotdeauna am considerat că să lupți și să pierzi e parte din joc. Să nu lupți e un lucru pe care îl vei regreta.

Și totuși….

O altă vorbă înțeleaptă spune că dacă e prea multă dramă în viața ta… hmmm, ghici cine e numitorul comun? Hai că nu trebuie să fii Einstein să conectezi punctele.

Nu știu dacă toată drama din povestea asta am cauzat-o eu sau mi-am atras-o printr-o mistică conspirație cu Universul. Cert e că au fost atât de multe întâmplări și suișuri și coborâșuri și răsturnări de situație. Și mai știu că următoarea deplasare în Hong Kong, cea din toamna lui 2014, a fost o altă serie de recorduri. A fost deplasarea cu cele mai multe interacțiuni umane profunde.

Care să fie diferența între cele 2 excursii? Poate starea mea de spirit. Habar n-am. Nu sunt așa deștept.

Urmează și articolul despre deplasarea cu cele mai multe conexiuni umane.

 

Te anunț pe email

Primești un email când public următorul articol.

Categorii

Written by:

Be First to Comment

Ai o părere? Scrie-o aici: