Am făcut un experiment social

Ideea.

În prezentarea TED de mai jos, speakerul ridică o problemă foarte interesantă: oamenii văd lumea total diferit, filtrată prin prisma personalității lor.

Curios să văd cât de adevărat este, am făcut un experiment social la rândul meu.

Experimentul.

Am trimis la un nr. de 20 de persoane diferite SMS-uri identice cu urările de anul nou(*).
L-am trimis la persoane de sex feminin cu care sunt amic mai mult sau mai puțin apropiat și ce au profesii ce implică comunicarea într-un fel sau altul.

Concluzia.

Răspunsurile au fost variate, acoperind tot spectrul de la “cea mai originală urare” la “ce mesaj protocolar”. 5 răspunsuri au fost ne-elocvente, din categoria “la multi ani și ție”. 3 nu au răspuns deloc. (*)
Cele reprezentative le-am apreciat ca fiind o reflexie a imaginii mele și a relației pe care o am cu persoana respectivă. Evident că nu pot măsura exact acest lucru dar cum în sales trebuie să fi obișnuit să iei decizii bazându-te pe informații vagi și eluzive, o să merg pe concluzia aceasta.

Așadar doamna Emily Balcetis nu ne-a păcălit. Chiar vedem mintea prin ochii propriei minți.

Mesaj pentru participante.

Dacă ați făcut parte din experiment și mai și citiți blogul, vă datorez detalii mai amănunțite drept mulțumire. Sper că v-a plăcut ideea.

* – Foarte urât să nu-mi răspundeți la SMS. O să fac un black-list și nu vă mai urez niciodată.
P.S. La cei ce mi-au trimis mie și nu am răspuns, scuzele de rigoare. Primești atât de multe în perioada respectivă încât se adună și mai uiți să mai răspunzi la unele. E de înțeles.

 

Te anunț pe email

Primești un email când public următorul articol.

Categorii

Written by:

2 Comments

 1. Poli
  24 January 2015
  Reply

  “* – Foarte urât să nu-mi răspundeți la SMS. O să fac un black-list și nu vă mai urez niciodată.
  P.S. La cei ce mi-au trimis mie și nu am răspuns, scuzele de rigoare. Primești atât de multe în perioada respectivă încât se adună și mai uiți să mai răspunzi la unele. E de înțeles.”

  #doublestandard much, V?

  • Valentin Haicu
   24 January 2015
   Reply

   😀
   Da! Clar! Pe fata, nu? Recunosc.

Ai o părere? Scrie-o aici: