Stâlpii sunt noile borduri!

Bordurile sunt “sezonul trecut”. Acum stâlpii se poartă, e clar?

Într-un oraș oarecare, să-i zicem București, într-un cartier cum ar fi Vatra Luminoasă, există străduțe cum ar fi Aura Buzescu, puțin circulate de mașini și foarte mult de bicicliști, copilași cu mingea, oameni care se plimbă, oameni cu căței și/sau cu copilași, în cărucior sau pe jos, după vârstă și posibilități.
Mașinile stau parcate frumos, cât mai aproape de gard, ca să facă loc restului comunității și totul e bine și frumos.

Pare atipic pentru București? Nu vă faceți griji, s-a rezolvat. Dimineața, cam pe furiș așa, o mașină a venit și a plantat stâlpi pe lângă trotuare a.î. mașinile să nu mai poată parca. Au plantat oriunde au găsit loc liber și mașina era plecată. Nu vreau să mă pun în locul săracilor oameni care se vor întoarce de la serviciu ca să găsească locul unde parcau de zeci de ani mașina, de lângă casa lor, blocat.
Unii și-au făcut garaj în propria curte. Demodații cu bordurile le-au adaptat a.î. mașina să poată urca. Noul trend cu stâlpii nu iartă nimic. Garajul poate e proprietatea ta, dar trotuarul e al primăriei și există și o normă la stâlpi. Probleme, Gogule?

Stâlpi în fata garajului

Bun. Care e rezultatul? Oamenii vor continua să meargă pe strada foarte puțin circulată și nu pe trotuarele foarte înguste oricum. Dar acum mașinile nu mai pot parca aproape de zid, așa că urmează haosul.

PMB – o bulină neagră din partea mea. Ai creat haos acolo unde totul era bine, liniștit și frumos.

Dar am o veste bună. Comunitatea se pare că nu e așa letargică ca în alte părți, drept și prin urmare au apărut rapid câţiva vecini cu liste pentru semnături ca să ne scoată stâlpii și să ne lase în pace. Informația despre cum să scapi de stâlp rapid și fără urmări legale s-a transmis, de asemenea, rapid, pe cale orală, dar o păstrez pentru mine și vecinii mei. Șșșșșiiiit….. avem un secret…

Comunitatea de pe Aura Buzescu: o mare bulină roșie! Mândru de voi.

Nu îmi stă în fire să critic autoritățile, mai ales nu fără dovezi și motive întemeiate, dar cum toată comunitatea s-a mobilizat, mi-am spus că e cazul să fac și eu ceva în plus față de semnătura pe listă.

Te anunț pe email

Primești un email când public următorul articol.

Categorii

Written by:

Be First to Comment

Ai o părere? Scrie-o aici: