Categories
Mă găsești și în social-media:
We are in Social
10 July
2014
Blog
303 Views

Paradoxul opțiunilor

A fost o vreme când nu aveam televizor. Și era liniște și bine.
Dar prietenii mă priveau cu condescendență, iar părintii erau de-a dreptul îngrijorați, crezând că nu îmi permit unul. Era zgomot și nu era bine.
Mi-am cumpărat televizor ca să fie iarăși liniște. L-am desfăcut, am văzut că merge, l-am pus în living ca să vadă lumea că am și nu m-am mai atins de el câteva săptămâni bune. Oricum, nu aveam cablu în apartamentul nou în care mă mutasem.
Apoi mama a venit în vizită și mi-a adus o antenă de cameră, cu care prindeam vreo trei canale. Apoi am descoperit că există ceva numit televiziune digitală, cu ajutorul căreia prindeam vreo 10 canale, chiar și fără cablu.
Mă mai uitam din când în când și era bine. Dar lumea era uimită că nu am cablu și nu prind nu știu ce post.
Așa că mi-am pus cablu. Acum prind >150 de canale (nu știu exact câte) și sunt, pur și simplu, prea multe. Atât de multe încât, atunci când îl pornesc, sunt prea multe opțiuni și e zgomot și nu e bine, aşa că îl închid.
Cu televizorul închis e liniște și bine.

Să fie acesta paradoxul opțiunilor? Când nu le ai, e rău, când ai prea multe, e zgomot și nu le mai vrei pe niciuna, pentru că nu poți alege?

Sigur, pot să țin tv-ul închis și drama s-a încheiat, dar acest post nu este despre televizoare. E despre opțiuni și paradoxul lor.Ai o părere? Scrie-o aici:

Categorii

Listă articole

Articole populare

Cele mai frumoase foi din lume
30 September 2014
Blog
Cele mai frumoase foi din lume
Am avut cele mai frumoase foi din lume. Atât de frumoase încât nimic nu era suficient de bun pentru a fi mâzgălit pe ele. Mare prostie...
Am făcut un experiment social
06 January 2015
Blog
Am făcut un experiment social
Inspirat de la o prezentare TED, am făcut un experiment social. Doamna Emily Balcetis nu ne-a păcălit. Chiar vedem lumea prin ochii propriei minți.
Cea mai frumoasă colindă din lume
25 December 2014
Blog
Cea mai frumoasă colindă din lume
Cea mai frumoasă colindă, favorita mea și a surorii mele de când eram copii, cântată de bunica mea. Ma fascinează elementele precrestine din folclor.
Să facem un blog, așadar.
09 July 2014
Blog
Să facem un blog, așadar.
România pe harta Internetului.
24 January 2015
Blog
România pe harta Internetului.
Romania are cea mai buna infrastructura de internet. Ok... exista mai bune, dar diferenta e irelevanta si nu o vei simti. Deci... la treaba.
Deplasarea cu cele mai multe peripeții (Ep. 1)
02 October 2014
Blog
Deplasarea cu cele mai multe peripeții (Ep. 1)
Povestea reală a undei deplasări de business. Episodul 1: planul initial, fata nu mai vine, mă separ de asociat, pierd borseta cu toti banii si toate actele

FunGagdgets.ro - promo Crăciun 2015