Categories
Mă găsești și în social-media:
We are in Social
22 February
2015
Business
454 Views

Deplasarea cu cele mai multe peripeții (Epilog.)

Continuare.
Vezi episodul 1, episodul 2, episodul 3, episodul 4, episodul 5, episodul 6.

Nota bene.

Ca să fiu corect, aceasta nu a fost o deplasare obișnuită. De fapt, din oricare altă deplasare am în general amintiri frumoase. Maxim câte un incident neplăcut. Deplasările anterioare în Hong Kong, nu au fost nici așa de intense, nici așa pline de evenimente.

Experiența mi se pare elocventă și aș compara-o cu viața de antreprenor. Sună fain pentru cei ce privesc din afară. E ca o aventură. Din interior însă lucrurile nu stau chiar ca o plimbare în parc. De cele mai multe ori implică emoții, adrenalină, o luptă care uneori devine oarbă și absurdă și foarte, foarte multă determinare.
De aceea cei care se apucă de antreprenoriat doar pentru bani eșuează. Dacă nu există o motivație  puternică, dacă nu îți urmezi o pasiune care să te împingă când lucrurile se complică, nu vei avea determinarea necesară de a trece peste greutățile și provocările inerente.

Proverbul meu favorit. Și refugiul.

Caracterele adevărate se formează, șlefuiesc și probează doar în vicisitudine.

– asta a spus-o ceva înțelept de pe vremea romanilor.

 În puf cresc doar acarienii.

– asta e adăugarea mea.

Așa mă consolez eu când lucrurile nu îmi merg bine. Cu proverbul de mai sus. Cu ideea că mă formez. Că mă șlefuiesc. Că mă fac mai deștept. Că orice cădere e doar un alt prilej de a mă ridica și de a merge mai departe. În fine, știți voi, toată panoplia de mesaje motivante de pe “feisbuc“, nu mai are nici un sens să le enumăr și eu.

Și până la urmă de ce nu? Ai altceva mai bun de făcut? Treci la treabă și luptă pentru ceea ce îți dorești. Întotdeauna am considerat că să lupți și să pierzi e parte din joc. Să nu lupți e un lucru pe care îl vei regreta.

Și totuși….

O altă vorbă înțeleaptă spune că dacă e prea multă dramă în viața ta… hmmm, ghici cine e numitorul comun? Hai că nu trebuie să fii Einstein să conectezi punctele.

Nu știu dacă toată drama din povestea asta am cauzat-o eu sau mi-am atras-o printr-o mistică conspirație cu Universul. Cert e că au fost atât de multe întâmplări și suișuri și coborâșuri și răsturnări de situație. Și mai știu că următoarea deplasare în Hong Kong, cea din toamna lui 2014, a fost o altă serie de recorduri. A fost deplasarea cu cele mai multe interacțiuni umane profunde.

Care să fie diferența între cele 2 excursii? Poate starea mea de spirit. Habar n-am. Nu sunt așa deștept.

Urmează și articolul despre deplasarea cu cele mai multe conexiuni umane.

 Ai o părere? Scrie-o aici:

Categorii

Listă articole

Articole populare

Cele mai frumoase foi din lume
30 September 2014
Business
Cele mai frumoase foi din lume
Am avut cele mai frumoase foi din lume. Atât de frumoase încât nimic nu era suficient de bun pentru a fi mâzgălit pe ele. Mare prostie...
Am făcut un experiment social
06 January 2015
Business
Am făcut un experiment social
Inspirat de la o prezentare TED, am făcut un experiment social. Doamna Emily Balcetis nu ne-a păcălit. Chiar vedem lumea prin ochii propriei minți.
Cea mai frumoasă colindă din lume
25 December 2014
Business
Cea mai frumoasă colindă din lume
Cea mai frumoasă colindă, favorita mea și a surorii mele de când eram copii, cântată de bunica mea. Ma fascinează elementele precrestine din folclor.
Să facem un blog, așadar.
09 July 2014
Business
Să facem un blog, așadar.
România pe harta Internetului.
24 January 2015
Business
România pe harta Internetului.
Romania are cea mai buna infrastructura de internet. Ok... exista mai bune, dar diferenta e irelevanta si nu o vei simti. Deci... la treaba.
Deplasarea cu cele mai multe peripeții (Ep. 1)
02 October 2014
Business
Deplasarea cu cele mai multe peripeții (Ep. 1)
Povestea reală a undei deplasări de business. Episodul 1: planul initial, fata nu mai vine, mă separ de asociat, pierd borseta cu toti banii si toate actele

FunGagdgets.ro - promo Crăciun 2015